Mempelajari Ilmu Tajwid Dengan Lebih Menyeluruh, Terperinci & Bersistematik

Bersama Ustaz Izran Saaban Di Dalam..

FEB - JUL 2024 | 32 SESI

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Apakah Yang Bakal Anda Pelajari SEPANJANG 4 BULAN?

Siapakah Guru Yang Akan Menyampaikan Kelas Kuasai Asas Sebutan Huruf?

Dengarkan alunan bacaan Al-Quran dari guru yang akan menyampaikan Seminar Cara Mudah Kuasai Panjang Pendek, Ustaz Izran

Ustaz Izran Bin Mohammad Saaban atau lebih dikenali sebagai Ustaz Izran telah melanjutkan pengajian diploma dalam jurusan Diploma Pengajian Islam, di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Islam Petra (KIAS) pada tahun 2016. Beliau menyambung pengajian peringkat ijazah di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) dalam jurusan Ijazah Sarjana Muda Pendidikan (Pendidikan Islam) pada tahun 2022. Beliau telah dinobatkan sebagai pemegang Pingat Emas Ahli Lembaga Pengarah Universiti ketika Istiadat Konvokesyen 24, UPSI.

Sejak 2018, beliau telah melibatkan diri dalam bidang pendidikan sebagai tenaga pengajar Kelas Tajwid Al-Quran anjuran Kelab Sahabat Ulul Albab UPSI hingga tahun 2021. Dalam masa yang sama beliau juga merupakan Pengarah Program Bengkel Tajwid Al-Quran anjuran Pusat Ulul Albab, UPSI pada tahun 2018-2019. Ustaz Izran yang terkenal sebagai seorang penulis buku telah menghasilkan buku bertajuk Ringkasan Ilmu Tajwid Riwayat Hafs pada tahun 2023.

Sehingga kini, beliau sangat aktif memberikan sumbangan pendidikan kepada masyarakat melalui penulisan dan pengajaran Ilmu Tajwid Al-Quran. Pada tahun 2023, beliau merupakan salah seorang tenaga pengajar di bawah syarikat Quran Pro Academy.

Buku Ringkasan Ilmu Tajwid Riwayat Hafs penulisan Ustaz Izran.

Beliau juga aktif menjalankan kelas tajwid secara online sebelum ini.

Beliau juga dijemput untuk menjalankan kelas secara bersemuka.

Kisah kejayaan beliau juga pernah tampil di dada akhbar dan media digital.

modul yang bakal dipelajari di dalam setiap sesi (CADANGAN JADUAL)

Bila & Bagaimana Kelas Ini Dijalankan?

SESI, TARIKH & MASA

KAEDAH

APA KATA PELAJAR YANG PERNAH SERTAI KELAS USTaZ IZRAN?

SIAPA YANG SESUAI SERTAI KELAS INI?

ilmu tajwid yang disampaikan di dalam uTC adalah mendalam & terperinci

5 BONUS eksklusif UNTUK SEMUA PESERTA

YANG DAFTAR SEHINGGA 11 PETANG, HARI INI SAHAJA

BONUS 1 - BUKU RINGKASAN ILMU TAJWID AL-QURAN

Khas untuk pelajar Ultimate Tajwid Class, kami akan berikan Buku Ringkasan Ilmu Tajwid Riwayat Hafs penulisan oleh Ustaz Izran sendiri sebagai bonus.Buku ini akan digunakan di dalam kelas supaya tuan puan dapat mengikuti kelas dengan buku rujukan dan nota yang mudah difahami dan diikuti. Buku ini dilengkapi dengan kefahaman ilmu tajwid seperti makhraj huruf, sifat huruf, hukum-hukam bacaan, kalimah khusus dan pelbagai lagi.Kaedah penyusunan ilmu tajwid dalam buku ini sangat sistematik, mempunyai kombinasi warna pada tulisan, susunan berjadual dan gambar rajah yang menarik sesuai dirujuk dalam pembelajaran kelas Ultimate Tajwid Class nanti.

BONUS 2 - VIDEO KUASAI BACAAN IKHFA’ HAQIQI

Dalam video Kuasai Bacaan Ikhfa’ Haqiqi, Ustazah Has akan kupaskan satu per satu tentang hukum Ikhfa’ Haqiqi.InsyaAllah lepas ni kita boleh terus apply untuk mantapkan bacaan kita. Antarayang dikongsikan ialah definisi Ikhfa’ Haqiqi, cara sebutan yang sebenar, kaedah bacaan untuk setiap 15 huruf beserta contoh bacaan.Ustazah akan huraikan apa itu Ikhfa’ Aqrob, Ikhfa’ Ab’ad, Ikhfa’ Ausat dan kaedah untuk membacanya dengan betul sebab masih ramai yang belum tahu akan 3 pecahan ikhfa’ ini.

BONUS 3 - QIRAAT 10 MUTAWATIRAH: VARIASI BACAAN DALAM SURAH AL-FATIHAH

Ada banyak variasi bacaan Al-Fatihah yang juga diiktiraf dan diajar oleh nabi kepada para sahabat berdasarkan 'loghat' mereka.Dalam video ini Ustaz Ikram akan memperkenalkan kepelbagaian bentuk bacaan dalam bacaan surah Al Fatihah secara teori dan praktikalnya berdasarkan imam-imam yang meriwayatkan bacaan tersebut.Seterusnya kita akan mengetahui cara bacaan imam-imam Qiraat selain dari Hafs an Asim.

BONUS 4 - PENGENALAN DAN TUTORIAL CARA MENYEBUT HURUF MUQOTTOAH

Huruf Muqottoah ni salah satu contohnya ialah Alif Lam Mim.Ustazah akan hurai details, bedah satu-satu huruf dan explain, apa yang perlu jaga masa baca, apa hukum yang ada dan macam-macam lagi complete berkaitan huruf Muqottoah dalam Al-Quran.Bab ini pun ramai baca ikut-ikut je, tak faham pun hakikat dan bagaimana cara bacaan yang sebenar

BONUS 5 - VIDEO MERUNGKAI TEORI & PRAKTIKAL 7 BACAAN 'RARE' DALAM AL-QURAN

Pernah dengar kan Isymam, Tashil, Ibdal dan sebagainya?Dalam video ni, Ustazah Yana akan hurai dan rungkaikan teori dan praktikal nya, kenapa boleh jadi begitu bacaannya, dan bagaimana cara bacaan sebenarnya.Sangat penting untuk kita kuasai bab ini.

LAGI 3 BONUS TAMBAHAN BAGI

YANG DAFTAR SEHINGGA 5:00 PETANG, HARI INI SAHAJA

TAMBAHAN 3 VIDEO
total: 8 video bonus

bagi yang melakukan pendaftaran sehingga 5 petang hari ini sahaja

BONUS 6 - Video Mastery Ro : Panduan Lengkap Kuasai Ro Tebal & Ro Nipis

Selalu kan kita pening Ro kena baca tebal ke nipis, kadang tu ada tempat nampak macam Ro ni kena nipis, padahal sebenarnya kena tebal, selalu keliru kan? Jadi dalam video ini Ustazah Dhia akan setelkan kekeliruan tersebut, anda akan faham dengan jelas semua berkaitan Ro.

BONUS 7 - Video Mastery Qolqolah: Fahami Konsep Qolqolah Yang Sebenar

Qolqolah ini memang sekali dengar macam mudah nak buat. Tapi hakikatnya ada something missing yang ramai masyarakat terlepas pandang. Sebenarnya ramai belum betul-betul hadam dan kuasai bab ini. Dalam video ini akan dikupas secara details hakikat dan konsep sebenar Qolqolah, seperti contoh maksud, syarat, praktikal, do & dont's dan banyak lagi.

BONUS 8 - VIDEO MASTERY HURUF ISTI’LA’: PANDUAN LENGKAP KUASAI BACAAN HURUF TEBAL DALAM AL-QURAN

Kebanyakan dari kita hanya tahu ada huruf tebal dan huruf nipis kan? Sebenarnya dalam huruf tebal ada lagi terbahagi kepada beberapa peringkat ketebalan, iaitu tebal terbuka dan tebal tertutup. Apa yang terbuka dan tertutup tu?Macam mana cara nak membacanya? Macam mana kita nak tebalkan huruf? Samada muncungkan bibir atau macam mana?Jadi dalam video ni Ustazah Aiya akan huraikan satu persatu tentang huruf-huruf tebal ini.

BERAPA YURAN KOMITMEN UNTUK SERTAI KELAS INI?

RM515
RM 455
  •  

PEMBAYARAN PENUH
(Jimat RM60)

Diskaun Sehingga 5 PETANG Ini Sahaja

Pendaftaran hanya dibuka sehingga Isnin, 21 Ogos 2023, 11:59 Malam

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

RM 195
  •  

ANSURAN 3 KALI
(Baki RM160 pada 29/2 & 31/3/2024)

Pendaftaran hanya dibuka sehingga Isnin, 21 Ogos 2023, 11:59 Malam

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

Kami Hanya Buka Pendaftaran Program Ini Sehingga 29 JANUARI 2024

Selepas 11 MALAM, ISNIN, 29 JANUARI 2024 Pendaftaran Akan DITUTUP

masa pendaftaran hanya tinggal:

Hari
Jam
Minit
Saat

Tidak Dapat Nilai Yang Sepadan Dengan Bayaran? Tidak Berpuas Hati? Jangan Risau.

JAMINAN PULANGAN WANG 100% SELAMA KELAS + 30 HARI SELEPAS KELAS

Kami sentiasa memastikan 100% pembelajaran yang disampaikan oleh kesemua guru-guru kami adalah dengan kaedah yang terbaik pada harga 100% mampu milik.

Ilmu yang kami sampaikan adalah ilmu Al-Quran. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan nilai dan manfaat yang kami berikan melalui kelas ini, anda tetap boleh buat sumbangan ikhlas kepada misi kami untuk luaskan lagi ilmu Allah pada orang ramai.

Sepanjang tempoh kelas, ditambah lagi 30 hari selepas kelas, jika anda tidak dapat apa-apa manfaat atau tidak berpuas hati dari kelas ini, hubungi admin kami, dan kami akan pulangkan wang bayaran yuran anda 100%

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Kami Juga Akan Memaklumkan Di Dalam Telegram Channel Ini Apabila Pendaftaran Seminar Ini Dibuka Semula Nanti.

Jika ada sebarang masalah atau pertanyaan berkenaan pendaftaran dan pembayaran, sila hubungi admin kami:

Nurul Syakirah (014-8511596)