Menjawab Pelbagai Permasalahan Yang Sering Berlaku Dalam Bab Wudhu’ Dan Najis

Bersama Ustaz Afif Nasaruddin Di Dalam..

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Apa Yang Bakal Anda Pelajari?

Siapakah Guru Yang Akan Menyampaikan Seminar Soal Jawab Fiqh Thoharah?

Ustaz Mohammad Afif bin Nasaruddin atau dikenali sebagai Ustaz Afif merupakan pelajar lulusan dari Institut Pengajian Tinggi Islam pada tahun 2005. Di Institut Pengajian Tinggi Islam beliau mendapatkan pendidikan dalam Asas Pelajaran Ilmu Bahasa Arab (Nahu, Sorof dll), Asas Pelajaran Ilmu Al-Qur’an dan Hadith dan Hafazan Al-Quran.

Pada tahun 2006 hingga 2008, beliau meneruskan pendidikan tertinggi di Darul Mustafa, Hadramoutt Yaman dalam bidang Pelajaran Ilmu Fiqh, Tasauf, Al-Quran dan Hadith. Antara kitab-kitab feqah yang telah beliau pelajari secara bertalaqqi dan mendapat sanad adalah Safinah An-Naja, Hasyiyah Al-Baijuri (Syarah kepada syarah Ab Syuja’) dan Muqaddimah Al-Hadhramiyyah.

Beliau pernah mengajar di Institut Maahad Tahfiz Al-Azim yang bertempat di Country Homes, Rawang. Beliau juga berpengalaman berkhidmat sebagai Imam 1, Masjid Al-Istiqamah, Kayangan Heights, U9 Shah Alam selama setahun dan juga di Bilal 1 di Masjid Jamek Ar-Rahimah pada 2018.

Sebelum ini, aktif sebagai seorang pengkuliah di masjid untuk anak-anak remaja. Kini beliau merupakan seorang pengurus di Quran Pro Academy dan tenaga pengajar bagi kuliah fiqh, tafsir, tadabbur di Quran Pro Academy sejak 2018.

Tonton sedikit sedutan kuliah thoharah yang disampaikan oleh Ustaz Afif Nasaruddin

Setiap Peserta Akan Diberikan Secara PERCUMA:

Sijil Digital & E-book Modul Seminar Soal Jawab Fiqh Thoharah

Untuk Rujukan, Memudahkan Pembelajaran Anda Di Dalam Seminar Nanti.

Bila & Di Mana Seminar Ini Akan Diadakan?

Pendaftaran Telah Ditutup

InsyaAllah, Selepas Tamat Seminar Ini, Anda Akan Dapati Perubahan Ini Dalam Diri..

Mungkin Kali Inilah Peluang Untuk Anda Menyelesaikan Segala Persoalan Bersuci Sekaligus Dapat Tingkatkan Kualiti Ibadah Anda

Pendaftaran Akan Ditutup Tepat 11 Malam, 22 November 2023, Rabu.

Pendaftaran Telah Ditutup

Hari
Jam
Minit
Saat

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Kami Juga Akan Memaklumkan Di Dalam Telegram Channel Ini Apabila Pendaftaran Seminar Ini Dibuka Semula Nanti.

Jika ada sebarang masalah atau pertanyaan berkenaan pendaftaran, sila hubungi admin kami:

Nurul Syakirah (014-8511596)

Soalan Yang Sering Ditanya

Perkataan ‘Butiran Pembelian’ itu adalah tetapan pada sistem yang kami gunakan, kami tidak boleh ubah. Kami cuma boleh ubah pada ‘produk’ sahaja. Jadi untuk pendaftaran seminar ini, kami letakkan produk percuma dan tiada bayaran sebagai ‘Seminar Soal Jawab Fiqh Thoharah (PERCUMA)’.

Jangan risau, walaupun perkataan pembelian, tapi tiada apa yang nak dibeli dan dijamin 100% percuma. Jadi, tuan/puan boleh terus mengisi borang yang disediakan untuk mendaftar ya 😉

Tiada syarat. Boleh terus isi borang yang disediakan untuk mendaftar.

Selepas tuan/puan sudah tekan pada butang ‘Hantar’, dan tekan ‘Ya’ pada ‘Sahkan Maklumat Anda’, tuan/puan akan dapat emel pengesahan dan dalam emel itu ada link untuk tuan/puan join group whatsapp khusus bagi mendapatkan Ebook Modul & Link Seminar