Khusus Untuk Anda Yang Nak Memahami Cara Membaca Al-Quran Dengan Hukum Tajwid Yang Betul

Baca Al-Quran Dengan Lebih Yakin Dan Tahu Apa Hukum Yang Ada Dalam Ayat Yang Anda Baca

Langkah efektif untuk yakin dengan bacaan Al-Fatihah ketika solat. Klik Play Video Di Bawah 👇🏻

Adakah Anda...

Dah tahu makhraj huruf dan sifat huruf tapi masih belum kenal hukum-hukum tajwid secara terperinci

Masih keliru bacaan panjang atau pendek, dengung atau tak dengung ketika membaca Al-Quran

Selalu rasa pening tak tahu kat mana nak berhenti dan mulakan bacaan tiap kali baca Al-Quran

Dah boleh baca Quran tapi masih tak yakin dengan hukum-hukum tajwid

Oleh Itu,

Kelas Tajwid Hackers Masterclass Plus

Adalah Khas Untuk Anda..

Memahami Cara Membaca Al-Quran Dengan Tajwid Yang Betul & Mendalam

Siapa Kami Untuk Membimbing Anda Di Dalam Daurah Tadabbur Al Mulk?

QURANIC PRO ACADEMY atau dikenali sebagai QURAN PRO ACADEMY (QPA) telah ditubuhkan pada 2018. Penubuhannya secara rasmi pada 26 ogos 2019 juga membuktikan bahawa pembelajaran Al-Quran secara online dapat diaplikasikan dalam kehidupan seharian bagi membangunkan kecemerlangan ilmu Al-Quran.

Objektif kami ialah untuk melahirkan lebih ramai tenaga profesional dan golongan celik Al-Quran yang mampu memimpin masyarakat serta membangun dan mengembangkan ilmu Al-Quran dengan lebih mendalam dengan menekankan kualiti bacaan Al-Quran yang sampai sanadnya sehingga Rasulullah S.A.W.

Kesemua guru Al-Quran di Quran Pro Academy dipilih melalui tapisan yang ketat serta melalui sesi latihan dalaman. Guru-guru kami adalah merupakan mereka yang menghafaz 30 juzuk Al-Quran. Mereka juga aktif menuntut dan memperbaharui ilmu Al-Quran supaya kualiti bacaan dan pengajaran mereka sentiasa di tahap yang terbaik dan optimum.

Sehingga kini, QPA telah berjaya menyebarkan ilmu Al-Quran kepada hampir 2000 orang yang mampu membaca Al-Quran dan menghafal Al Quran dengan baik.

Hampir

Orang Pelajar
0

Tenaga Pengajar

Orang Ustaz Al-Hafiz
0

Tenaga Pengajar

Orang Ustazah Al-Hafizah
0

Sejak Dari

Mengajarkan Ilmu Al-Quran
0

Kelas ini akan diketuai oleh…

Kelas ini akan diketuai oleh…

Ustazah Sara

Kelas ini akan diketuai oleh Ustazah Sara Khalilah merupakan seorang guru berkelulusan Diploma Tahfiz Al-Quran Wal Qiraat (Darul Quran) dan melanjutkan pengajian ijazah dalam Bachelor of Human Science (Arabic Language and Literature) di Universiti Islam Antarabangsa (UIA).

Ustazah Sara memulakan bidang mengajar sejurus sahaja tamat pengajian diploma. Pengalaman mengajar ustazah Sara bermula secara sambilan ketika cuti semester pengajian ijazah. Beliau mengajar di Maahad Tahfiz Wal Qiraat Shah Alam dan membuat kelas Al-Quran dalam kalangan rakan-rakan serta pelajar di UIA.

Beliau meneruskan kerjaya sebagai guru Al-Quran bersama Quran Pro Academy pada September 2019. Setakat ini, beliau telah mendidik seramai lebih dari 230 orang pelajar dari kelas Tajwid Hackers Masterclass anjuran Quran Pro Academy. Sekarang walaupun mengajar, tetapi masih lagi belajar dengan 2 orang murobbi yang ilmunya bersambung sanadnya sehingga Rasulullah S.A.W

Ini apa yang anda akan dapat bila join kelas nanti

Insya-Allah selepas ini anda akan rasakan perubahan dalam diri

Ini apa yang anda akan dapat bila join kelas nanti :

Rasa macam tak percaya?

Jom tengok sendiri kata-kata pelajar yang telah sertai kelas Tajwid Hackers Masterclass Plus

Kelas Tajwid Hackers Masterclass Plus akan berjalan selama 2 bulan

(Februari & Mac)

Kelas Bermula 31 Januari 2023

Tahap 1

(Februari)

Tahap 2

(Mac)

(Ebook ini adalah buku digital iaitu dalam bentuk pDF)

4 Bonus Eksklusif bernilai RM140

Kami akan berikan setiap peserta bonus-bonus ini secara PERCUMA

BONUS 1

Buku nota yang dibuat khusus untuk daurah ini membantu anda mengambil manfaat ilmu daripada setiap ayat 1-10 Al-Mulk ini.

BONUS 2

Ebook 7 Selawat Harian (beserta audio) bernilai RM30

7 Selawat dihimpunkan bagi memudahkan anda untuk buka & baca supaya dapat diamalkan dalam kehidupan seharian.Selawat merupakan doa & pujian kepada baginda Nabi SAW. Banyakkanlah berselawat supaya hati kita lebih menyintainya.

BONUS 3

Ebook Doa Harian Rasulullah SAW Yang Powerful bernilai RM40

Himpunan doa-doa harian. Amalkan doa harian yang dihimpunkan dalam ebook ini yang menjadi salah satu cara untuk menghidupkan sunnah baginda Nabi Muhammad SAW dalam kehidupan kita.

BONUS 4

Ebook 8 Syafaat Di Akhirat bernilai RM20

8 Jenis syafaat yang boleh kita dapatkan di akhirat nanti, bergantung pada amal di dunia ini.Jom kita ambil tahu apakah ia supaya kita mendapat syafaat pada hari di mana tiada sebarang pertolongan melainkan pertolongan Allah.

(Ebook ini adalah buku digital iaitu dalam bentuk pDF)

Berapakah Yuran Kelas Tajwid Hackers Masterclass Plus Ini?

Kami cuba sedaya upaya meminimakan yuran untuk anda, dalam masa yang sama memastikan kualiti Kelas Tajwid Hackers Masterclass Plus ini terjaga dan dapat disampaikan kepada anda dengan cara yang terbaik serta berkesan.

Kelas ini akan berjalan selama 2 bulan, anda boleh pilih pakej yang bersesuaian dengan anda.

PAKEJ GOLD

(Teori & Praktikal)
RM400
RM 240
  •  

PAKEJ SILVER

(Teori sahaja)
RM200
RM 140
  •  

Jaminan pulangan wang.
risiko pada kami bukan anda

JAMINAN PULANGAN WANG 100% SELAMA 30 HARI

Kami sentiasa memastikan 100% penyampaian yang disampaikan dalam kelas kami adalah dengan kaedah yang terbaik pada harga 100% mampu milik.

Ilmu yang kami sampaikan adalah ilmu Al-Quran. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan nilai dan manfaat yang kami berikan melalui program ini, anda tetap boleh buat sumbangan ikhlas kepada misi kami untuk luaskan lagi ilmu Allah pada orang ramai.

Tetapi sekiranya dalam tempoh 30 hari selepas anda lakukan pembayaran, dan anda masih tidak dapat sesuatu anda mahukan pulangan wang dari Kelas Tajwid Hackers Masterclass Plus ini, hanya maklum pada kami dan kami akan pulangkan semula wang anda penuh 100%.

4 Langkah Mudah Mendaftar Kelas Tajwid Hackers Masterclass Plus

Video Cara Mudah Buat Pendaftaran 👇

Psst..Jika bukan hari ini, bila lagi nak belajar kan?

Soalan yang Sering Ditanya

Kelas untuk Tahap 1 akan bermula pada 31 Januari 2023.

Kelas ini merupakan kesinambungan kelas Tajwid Hackers Masterclass. Jadi mereka yang mempunyai asas kepada makhraj huruf dan sifat huruf amat sesuai untuk menyertainya supaya dapat melengkapkan lagi pengetahuan ilmu tajwid.

Untuk kelas teori kuliah akan dijalankan secara beramai-ramai. Manakala kelas praktikal akan berjalan secara berkumpulan iaitu 5 orang sahaja. Tetapi baca seorang demi seorang dan disemak dengan teliti oleh guru.