Maaf, Pendaftaran Telah Pun Ditutup

Masa Pendaftaran Hanya Tinggal

Hari
Jam
Minit
Saat

Rasa Segan dan 'Kerdil Diri Ini' bila tak dapat Mengaji Al-Quran Dengan Lancar? Teringin Nak Mengaji Lancar Macam Orang lain..

Umur dah meningkat, tapi masih struggle untuk mengaji dengan Baik

Tak pasti tajwid yang betul

Tak tahu sebutan huruf yang tepat

Takut masih membuat kesalahan dalam bacaan Al-Quran

4 Sebab Kenapa Anda Sukar Untuk Mengaji Al-Quran Dengan Baik & Lancar

Khas Untuk Mereka Yang Nak Belajar Ilmu Bacaan Al-Quran Daripada Asas, Nak Mahir Sebutan Huruf Dalam Masa 3 Bulan!

Tonton Video Ini Bagaimana Kami Boleh Bantu. Klik Play👇🏻

Pengambilan Pelajar Untuk
Sesi Januari - Mac 2023

KINI DIBUKA

Lebih

Orang Pelajar
0

Tenaga Pengajar

Orang Ustaz Al-Hafiz
0

Tenaga Pengajar

Orang Ustazah Al-Hafizah
0

Sejak Dari

Mengajar Bacaan Al-Quran
0

Tak Perlu Malu Untuk Berguru Atau Jangan Risau Jika Anda Sibuk Bekerja..

baca Al-Quran dengan lancar dengan tajwid yang betul dalam masa 3 bulan melalui Kelas Celik Al-Quran (KACAQ 2023)!

6 Sebab Kenapa Anda Perlu Mendaftar Ke Kelas Celik Al-Quran (KACAQ 2023)

Guru Al-Quran (Ustaz & Ustazah) Bertauliah

Guru-guru Al Quran kami memiliki pentauliahan untuk mengajar Al-Quran dan Semuanya adalah penghafal Al-Quran 30 Juzuk.

Mudah, Sesuai Untuk Pelbagai Lapisan Usia

100% online malahan mudah diikuti oleh pelbagai lapisan usia. Pelajar kami dalam lingkungan umur 20-an hingga 60-an dan mereka dapat ikuti sistem pembelajaran ini dengan berkesan.

Teori & Praktikal

Kaedah terbukti berkesan seperti yang kami terapkan dalam kelas-kelas kami yang lain. Modul KACAQ dilengkapi dengan banyak latihan untuk meningkatkan kefahaman pelajar.

Rakaman Disediakan

Sesi kelas teori 4 kali dalam sebulan. Anda tak perlu risau ketinggalan kerana setiap sesi mempunyai rakaman dan akan diberikan kepada pelajar.

Modul Pembelajaran Yang Proven & Eksklusif

Kami rekabentuk & hasilkan sendiri modul khusus ilmu asas Al-Quran untuk kelas ini. Pelajar akan dibekalkan dengan modul pembelajaran (format pdf) yang boleh dicetak untuk membantu dan memudahkan sepanjang proses pembelajaran berlangsung nanti. Dah lebih 500 orang berpuas hati dan berjaya baca Al-Quran dengan lebih sempurna selepas menggunakan modul ini.

Kelas Yang Sangat Fleksibel

Setiap hari Isnin kami akan adakan sesi kuliah untuk penerangan ilmu teori tajwid. Kemudian Rabu & Jumaat adalah sesi praktikal bersama guru. Boleh pilih waktu kelas yang sesuai dengan masa anda untuk sesi praktikal bersama guru nanti. Belajar menggunakan aplikasi ZOOM yang mana anda boleh belajar di rumah atau dimana saja anda berada.

Bagaimana Sesi Pembelajaran KACAQ 2023 Ini Berjalan?

Info kelas

Januari - Mac 2023

(Mulai 2 Januari)

kelas teori

Kelas Praktikal

Modul kacaq 2023

 • Mengenal tulisan huruf Hija’iyah
 • Mengetahui cara sebutan setiap huruf mengikut makhraj dengan tepat
 • Mengenal tanda baris Al-Quran
 • Mengetahui cara membacanya dengan betul
 • Mengenal tulisan huruf bersambung
 • Mengetahui cara bacaannya dengan betul
 • Mengenal tanda mad
 • Mengetahui cara bacaan mad dengan betul
 • Mengenal tanda tanwin
 • Mengetahui cara bacaan tanwin dengan betul
 • Mengenal hukum bacaan nun sukun atau tanwin
 • Mengetahui pembahagian hukum nun sukun / tanwin
 • Menyebut sebutan bacaan dengan cara yang tepat
 • Mengenal huruf Muqotto’ah
 • Mengetahui cara membacanya dengan betul
 • Mengenal hukum & pembahagian bacaan Idgham
 • Mengetahui cara bacaan Idgham dengan betul
 • Latihan bacaan surah pilihan yang mengandungi hukum terlibat
 • Bacaan surah pilihan secara tasmik – disemak oleh guru

Siapa Kami Untuk Mengajar Anda Kelas Asas Celik Al-Quran Ini?

Kesemua guru Al-Quran di Quran Pro Academy dipilih melalui tapisan yang ketat serta melalui sesi latihan dalaman. Mereka juga aktif menuntut dan memperbaharui ilmu Al-Quran supaya kualiti bacaan dan pengajaran mereka sentiasa di tahap yang terbaik dan optimum.

Ustazah Sara

Kelas ini akan diketuai oleh Ustazah Sara Khalila. Beliau merupakan seorang guru berkelulusan Diploma Tahfiz Al-Quran Wal Qiraat (Darul Quran) dan melanjutkan pengajian ijazah dalam Bachelor of Human Science (Arabic Language and Literature) di Universiti Islam Antarabangsa (UIA).

Ustazah Sara memulakan bidang mengajar sejurus sahaja tamat pengajian diploma. Pengalaman mengajar ustazah Sara bermula secara sambilan ketika cuti semester pengajian ijazah. Beliau mengajar di Maahad Tahfiz Wal Qiraat Shah Alam dan membuat kelas Al-Quran dalam kalangan rakan-rakan serta pelajar di UIA.

Beliau meneruskan kerjaya sebagai guru Al-Quran bersama Quran Pro Academy pada September 2019. Setakat ini, beliau telah mendidik seramai lebih dari 230 orang pelajar dari kelas-kelas anjuran Quran Pro Academy. Sekarang walaupun mengajar, tetapi masih lagi belajar dengan 2 orang murobbi yang ilmunya bersambung sanadnya sehingga Rasulullah S.A.W

Ustazah Yana

Ustazah Nurliyana Nazihah atau lebih mesra dengan panggilan Ustazah Yana merupakan seorang pelajar yang cemerlang sejak mendapatkan pendidikan awal di SAMT Kuala Kubu Bharu dengan pencapaian 7A dalam SPM dan Jayyid Jiddan dalam STAM. Kesungguhan dalam belajar diteruskan lagi dengan memperoleh Diploma Tahfiz Al-Quran dan Qiraat di Darul Quran JAKIM. Beliau kemudiannya menyambung pengajian pada peringkat Ijazah dalam bidang Pengajian Quran dan Sunnah dengan Kepujian di USIM-DQ.

Beliau mula mengajar Al-Quran di Pusat Islam Darul Quran untuk golongan kanak-kanak. Disebabkan minat yang mendalam dalam mengajar, beliau melangkah lebih yakin dengan menjadi tenaga pengajar di Quran Pro Academy dari 2019 hingga sekarang. Sehingga kini, seramai lebih 350 orang telah menjadi anak didik beliau yang kebanyakannya dari Kelas Asas Celik Al-Quran dan kelas secara one-to-one yang terdiri daripada golongan dewasa lelaki & wanita serta kanak-kanak.

Ustazah Has

Ustazah Has melanjutkan pengajian Diploma Tahfiz Al-Quran Wal Mualamat di Darul Quran JAKIM pada tahun 2012-2015. Beliau merupakan seorang guru yang terkenal dengan semangatnya ketika mengajar. Pengalaman mengajar beliau bermula dari latihan praktikal di Maahad Tahfiz Al-Aqsa, Selangor. Setelah habis praktikal beliau meneruskan kerjaya seorang guru di Maahad Tahfiz Sains Darul Muttaqin, Kedah pada Januari 2015 hingga September 2019.

Beliau kemudiannya berpindah sebentar selama 3 bulan ke Terengganu dan mengajar di Madrasah Tarbiyyah Al-Islamiyyah Darul Hijrah. Pada tahun seterusnya, beliau mencurahkan ilmu dalam bidang tahfiz seperti sebelumnya di Maahad Tahfiz Al-Quran An-Najihah, Negeri Sembilan. Pada Ogos 2021, beliau telah memulakan khidmat sebagai tenaga pengajar di Quran Pro Academy sehingga hari ini dengan anggaran pelajar seramai lebih 500 orang dari pelbagai kelas anjuran QPA.

Ustaz Asyraf

Ustaz Asyraf merupakan seorang guru berkelulusan Diploma Qiraat & Tarannum di Kolej Islam Antarabangsa Sultan Ismail Petra (KIAS). Ustaz Asyraf telah mula menceburkan diri dalam bidang mengajar sejak 2016 dengan mengadakan kelas ilmu Al-Quran kepada pelbagai peringkat umur di masjid, pusat pengajian persendirian dan rumah ke rumah.

Dengan kesungguhan dan pengalaman beliau mengajar golongan yang pelbagai peringkat, beliau telah menjadi tenaga pengajar yang sangat disenangi di Quran Pro Academy bermula pada Mei 2020. Beliau telah mengajar lebih dari 100 orang pelajar dari pelbagai peringkat umur dan latar belakang kerjaya.

antara Testimoni Pelajar Kami

Tak Perlu Bazirkan Masa Anda Belajar Al-Quran Tanpa Berguru Atau Bertangguh Lagi Untuk Dapatkan Bacaan Yang Lancar!

Lebih dari 500 orang telah menyertai kelas KACAQ. Di bawah ialah apa yang anda akan perolehi selepas sertai kelas ini.

3 Bonus Eksklusif Bernilai RM197

Kami nak anda lancar dalam bacaan Al-Quran dengan lebih cepat. Sebab tulah kami berikan 3 bonus eksklusif ni untuk bantu mudahkan lagi proses pembelajaran anda!

BONUS 1

Video Tajwid Lengkap Surah Al-Mulk bernilai RM79

BONUS 2

Video Tajwid Lengkap Surah As-Sajdah bernilai RM69

BONUS 3

Video Teknik Mudah Kuasai Dengung & Tak Dengung Ketika Baca Al-Quran bernilai RM49

Semua BONUS Video + Ebook ini bernilai RM227

Tetapi kami berikan 100% PERCUMA

Tidak Dapat Nilai Yang Sepadan Dengan Bayaran? Tidak Berpuas Hati? Jangan Risau.

JAMINAN PULANGAN WANG 100% SELAMA 30 HARI

Kami sentiasa memastikan 100% pembelajaran yang disampaikan oleh kesemua guru-guru kami adalah dengan kaedah yang terbaik pada harga 100% mampu milik.

Ilmu yang kami sampaikan adalah ilmu Al-Quran. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan nilai dan manfaat yang kami berikan melalui kelas ini, anda tetap boleh buat sumbangan ikhlas kepada misi kami untuk luaskan lagi ilmu Allah pada orang ramai.

Tetapi sekiranya dalam tempoh 30 hari selepas anda lakukan pembayaran, dan anda masih tidak dapat sesuatu anda mahukan pulangan wang dari Kelas Asas Celik Al-Quran ini, hanya maklum pada kami dan kami akan pulangkan semula wang anda penuh 100%.

Fahami Hukum Tajwid & Betulkan Bacaan Yang Sebelum Ini Kurang Sempurna Dalam Masa 3 Bulan!

Kukuhkan asas untuk membaca Al-Quran dengan cara yang sistematik dan berkesan supaya anda lebih yakin apabila mengaji nanti!

GOLD

Teori + Praktikal
RM290
RM 200
Sebulan
 •  

SILVER

Teori Sahaja
RM150
RM 70
Sebulan
 •  

Soalan yang Sering Ditanya

Kelas ini sesuai untuk semua peringkat umur dari seawal umur 7 tahun hingga 60 tahun ke atas

Tuan/Puan boleh buat pendaftaran dengan menekan butang ‘DAFTAR SEKARANG’’.

Kelas akan bermula pada 2 Januari 2023

Untuk kelas teori kuliah akan dijalankan secara beramai-ramai. Manakala kelas praktikal akan berjalan secara berkumpulan iaitu 5 orang sahaja. Tetapi baca seorang demi seorang dan disemak dengan teliti oleh guru.

Pelajar bebas memilih guru untuk sesi praktikal dan boleh akses kelas guru yang lain untuk tumpang mendengar dan belajar. Kebiasaannya memang kami letak pelajar perempuan di bawah ustazah manakala pelajar lelaki dibawah ustaz.