MEMAHAMI DENGAN LEBIH TERPERINCI ILMU BERKAITAN SOLAT

Bersama Ustaz Afif Nasaruddin Di Dalam..

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Apakah Yang Bakal Anda Pelajari DALAM FIQH SOLAT MASTERCLASS?

Siapakah Guru Yang Akan Menyampaikan FIQH SOLAT MASTERCLASS?

Ustaz Mohammad Afif bin Nasaruddin atau dikenali sebagai Ustaz Afif merupakan pelajar lulusan dari Institut Pengajian Tinggi Islam pada tahun 2005. Di Institut Pengajian Tinggi Islam beliau mendapatkan pendidikan dalam Asas Pelajaran Ilmu Bahasa Arab (Nahu, Sorof dll), Asas Pelajaran Ilmu Al-Qur’an dan Hadith dan Hafazan Al-Quran.

Pada tahun 2006 hingga 2008, beliau meneruskan pendidikan tertinggi di Darul Mustafa, Hadramoutt Yaman dalam bidang Pelajaran Ilmu Fiqh, Tasauf, Al-Quran dan Hadith. Antara kitab-kitab feqah yang telah beliau pelajari secara bertalaqqi dan mendapat sanad adalah Safinah An-Naja, Hasyiyah Al-Baijuri (Syarah kepada syarah Ab Syuja’) dan Muqaddimah Al-Hadhramiyyah.

Beliau pernah mengajar di Institut Maahad Tahfiz Al-Azim yang bertempat di Country Homes, Rawang. Beliau juga berpengalaman berkhidmat sebagai Imam 1, Masjid Al-Istiqamah, Kayangan Heights, U9 Shah Alam selama setahun dan juga di Bilal 1 di Masjid Jamek Ar-Rahimah pada 2018.

Sebelum ini, aktif sebagai seorang pengkuliah di masjid untuk anak-anak remaja. Kini beliau merupakan Ketua Pengawai Operasi di Quran Pro Academy dan tenaga pengajar bagi kuliah fiqh, tafsir, tadabbur di Quran Pro Academy sejak 2018.

Tonton sedikit sedutan kuliah solat yang disampaikan oleh Ustaz Afif Nasaruddin

modul yang bakal dipelajari di dalam setiap sesi (CADANGAN JADUAL)

Bila & Bagaimana Kelas Ini Dijalankan?

SESI, TARIKH & MASA

KAEDAH

ANTARA TESTIMONI PELAJAR YANG PERNAH SERTAI fiqh solat masterclass

BONUS EKSKLUSIF UNTUK SEMUA PESERTA

YANG DAFTAR SEHINGGA 11:59 MALAM, HARI INI SAHAJA

BONUS 1 - Video 5 Kesalahan Yang Sering Berlaku Dalam Rukun Qauli & Cara Memperbaikinya

Dalam video ini Ustaz akan menerangkan 5 kesalahan-kesalahan umum yang sering terjadi dalam rukun Qauli dan memberikan panduan untuk memastikan pelaksanaan yang betul. Kesalahan dalam bacaan ini dapat mempengaruhi sah atau tidaknya solat. Ustaz akan mengulas berbagai kesalahan yang sering terjadi dalam bacaan-bacaan penting ini dan memberikan panduan tentang cara menghindari kesalahan tersebut dan memperbaikinya.

BONUS 2 - Video Panduan Lengkap : Cara Solat Duduk Yang Dibenarkan

Situasi apakah yang membolehkan seseorang itu solat duduk? Dalam video panduan ini, Ustaz akan ajarkan cara-cara yang tepat untuk solat duduk dan keadaan macam mana yang dibenarkan solat duduk. Ramai yang kurang pemahaman tentang hukum dan tatacara solat duduk dan ini boleh menyebabkan kesalahan dalam pelaksanaannya. Selepas ini, kita akan lebih faham dan tahu dalam situasi apa sahaja yang dibenarkan untuk solat duduk.

BONUS 3 - E-Book Memahami Qadha' Solat Dengan Jelas

Dalam ebook ini, Ustaz akan menerangkan secara jelas tentang apa itu Qadha Solat, mengapa ia penting, dan bagaimana cara melaksanakannya, niatnya, waktu yang boleh melakukan Qadha’ Solat. Menariknya, ustaz juga menjawab soalan berkaitan ‘tinggal solat’ dan ‘haid & nifas’. Antaranya, soalan seperti bagaimana cara yang sesuai untuk Qadha Solat jika seseorang itu tinggal solat sudah 20 tahun? Adakah solat yang wanita tinggalkan semasa dalam tempoh haid dan nifas perlu Qadha?

BONUS 4 - Video Merungkai Teori & Praktikal 7 Bacaan 'Rare' Dalam Al-Quran

Pernah dengar kan Isymam, Tashil, Ibdal dan sebagainya? Dalam video ni, Ustazah Yana akan hurai dan rungkaikan teori dan praktikal nya, kenapa boleh jadi begitu bacaannya, dan bagaimana cara bacaan sebenarnya. Sangat penting untuk kita kuasai bab ini

LAGI 2 BONUS TAMBAHAN BAGI

YANG DAFTAR SEHINGGA 3:00 PETANG, HARI INI SAHAJA

(PEMBAYARAN ONLINE SAHAJA)

TAMBAHAN 2 VIDEO
total: 6 video bonus

bagi yang melakukan pendaftaran sehingga 3:00 petang hari ini sahaja

BONUS 5 - Video Mastery Ro : Panduan Lengkap Kuasai Ro Tebal & Ro Nipis

Selalu kan kita pening Ro kena baca tebal ke nipis, kadang tu ada tempat nampak macam Ro ni kena nipis, padahal sebenarnya kena tebal, selalu keliru kan? Jadi dalam video ini Ustazah Dhia akan setelkan kekeliruan tersebut, anda akan faham dengan jelas semua berkaitan Ro. In sya Allah

BONUS 6 - Video Mastery Qolqolah: Fahami Konsep Qolqolah Yang Sebenar

Qolqolah ini memang sekali dengar macam mudah nak buat. Tapi hakikatnya ada something missing yang ramai masyarakat terlepas pandang. Sebenarnya ramai belum betul-betul hadam dan kuasai bab ini. Dalam video ini akan dikupas secara details hakikat dan konsep sebenar Qolqolah, seperti contoh maksud, syarat, praktikal, do & dont's dan banyak lagi.

BERAPA YURAN KOMITMEN UNTUK SERTAI KELAS INI?

RM300
RM 270
  •  

PEMBAYARAN PENUH

PEMBAYARAN PENUH
(Yuran Istimewa Ini Hanya Hingga 5 Petang, Selasa, 30/4/2024 )

Pendaftaran hanya dibuka sehingga Isnin, 28 Ogos 2023, 11:59 Malam

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

RM 160
  •  

PEMBAYARAN ANSURAN
(Baki RM140 Selewat-Lewatnya Pada 31/5/2024)

Pendaftaran hanya dibuka sehingga Isnin, 28 Ogos 2023, 11:59 Malam

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

Kami Hanya Buka Pendaftaran Program Ini Sehingga 2 MEI 2024

Selepas 5 PETANG, KHAMIS, 2 MEI 2024 Pendaftaran Akan DITUTUP

masa pendaftaran hanya tinggal:

Hari
Jam
Minit
Saat

Tidak Dapat Nilai Yang Sepadan Dengan Bayaran? Tidak Berpuas Hati? Jangan Risau.

JAMINAN PULANGAN WANG 100% SELAMA KELAS + 30 HARI SELEPAS KELAS

Kami sentiasa memastikan 100% pembelajaran yang disampaikan oleh kesemua guru-guru kami adalah dengan kaedah yang terbaik pada harga 100% mampu milik.

Ilmu yang kami sampaikan adalah ilmu Al-Quran. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan nilai dan manfaat yang kami berikan melalui kelas ini, anda tetap boleh buat sumbangan ikhlas kepada misi kami untuk luaskan lagi ilmu Allah pada orang ramai.

Sepanjang tempoh kelas, ditambah lagi 30 hari selepas kelas, jika anda tidak dapat apa-apa manfaat atau tidak berpuas hati dari kelas ini, hubungi admin kami, dan kami akan pulangkan wang bayaran yuran anda 100%

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Kami Juga Akan Memaklumkan Di Dalam Telegram Channel Ini Apabila Pendaftaran Seminar Ini Dibuka Semula Nanti.

Jika ada sebarang masalah atau pertanyaan berkenaan pendaftaran dan pembayaran, sila Whatsapp admin kami dengan klik butang hijau di bawah: