Lahirkan Rasa Cinta Terhadap Rasulullah Dengan Menghayati Sunnah Baginda

Bersama Ustaz Afif Nasaruddin Di Dalam..

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Ruginyaa.. Macam mana nak dapat syafaat daripada nabi kalau kita belum betul-betul kenal nabi?

TAK KENAL MAKA TAK CINTA

Sebelum ni mungkin kita tahu sikit-sikit dan kenal gitu-gitu je, kali ini jom kita kenal dengan lebih dalam lagi nak?

Apa yang anda akan dapat daripada Daurah ni?

Siapakah Guru Yang Akan Menyampaikan Daurah Cinta Rasul?

Ustaz Mohammad Afif bin Nasaruddin atau dikenali sebagai Ustaz Afif merupakan pelajar lulusan dari Institut Pengajian Tinggi Islam pada tahun 2005. Di Institut Pengajian Tinggi Islam beliau mendapatkan pendidikan dalam Asas Pelajaran Ilmu Bahasa Arab (Nahu, Sorof dll), Asas Pelajaran Ilmu Al-Qur’an dan Hadith dan Hafazan Al-Quran.

Pada tahun 2006 hingga 2008, beliau meneruskan pendidikan tertinggi di Darul Mustafa, Hadramoutt Yaman dalam bidang Pelajaran Ilmu Fiqh, Tasauf, Al-Quran dan Hadith. Antara kitab-kitab feqah yang telah beliau pelajari secara bertalaqqi dan mendapat sanad adalah Safinah An-Naja, Hasyiyah Al-Baijuri (Syarah kepada syarah Ab Syuja’) dan Muqaddimah Al-Hadhramiyyah.

Beliau pernah mengajar di Institut Maahad Tahfiz Al-Azim yang bertempat di Country Homes, Rawang. Beliau juga berpengalaman berkhidmat sebagai Imam 1, Masjid Al-Istiqamah, Kayangan Heights, U9 Shah Alam selama setahun dan juga di Bilal 1 di Masjid Jamek Ar-Rahimah pada 2018.

Sebelum ini, aktif sebagai seorang pengkuliah di masjid untuk anak-anak remaja. Kini beliau merupakan seorang pengurus di Quran Pro Academy dan tenaga pengajar bagi kuliah fiqh, tafsir, tadabbur di Quran Pro Academy sejak 2018.

Tonton sedikit sedutan kuliah solat yang disampaikan oleh Ustaz Afif Nasaruddin

Setiap Peserta Akan Diberikan Secara PERCUMA:

E-Sijil Penyertaan & Ebook Modul

Sebagai bukti anda turut serta di dalam program Daurah Cinta Rasul 2023, manakala Ebook Modul sebagai bahan rujukan ketika sesi Daurah.

Bila & Di Mana Seminar Ini Akan Diadakan?

Apa Kata Mereka Yang Pernah Sertai Daurah Cinta Rasul Sebelum Ini?

InsyaAllah, Selepas Tamat Daurah Ini, Anda Akan Dapati Perubahan Ini Dalam Diri..

Inilah Peluang Untuk Anda Menzahirkan Serta Menyemai Bukti Rasa Cinta Mendalam Terhadap Rasulullah S.A.W

Pendaftaran Akan Ditutup Tepat 11 Malam, 4 Oktober 2023, Rabu.

Hari
Jam
Minit
Saat

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Kami Juga Akan Memaklumkan Di Dalam Telegram Channel Ini Apabila Pendaftaran Seminar Ini Dibuka Semula Nanti.

Apa Yang Akan Berlaku Selepas Mendaftar?

Sebaik sahaja selepas tekan butang "Hantar" di borang, ini paparan yang anda bakal lihat, SILA AMBIL PERHATIAN supaya anda BERJAYA MASUK KE DALAM GROUP WHATSAPP DAURAH CINTA RASUL

Selepas tekan butang “Hantar” pada borang, akan keluar paparan Sahkan Maklumat Anda. Sila pastikan maklumat anda betul, jika betul, tekan “Ya”, jika salah, tekan Tidak dan betulkan.

Paparan nama group Daurah Cinta Rasul / Daurah Cinta Rasul 2. Tekan “Join Chat”.

Jika anda ada WhatsApp dan WhatsApp Business, ada perlu pilih salah satu. Sebagai contoh supaya lebih mudah, tekan ikon “WhatsApp”.

Akan nampak paparan WhatsApp anda sendiri & info group, tekan “Join group”.

Anda sudah join group. Tekan “View group”.

Akan nampak paparan di dalam group Daurah Cinta Rasul. Sila ambil perhatian kerana link seminar/daurah dan e-book modul akan diberikan di dalam group ini.

Soalan Yang Sering Ditanya

Perkataan ‘Butiran Pembelian’ itu adalah tetapan pada sistem yang kami gunakan, kami tidak boleh ubah. Kami cuma boleh ubah pada ‘produk’ sahaja. Jadi untuk pendaftaran seminar ini, kami letakkan produk percuma dan tiada bayaran sebagai ‘Daurah Cinta Rasul (PERCUMA)’.

Jangan risau, walaupun perkataan pembelian, tapi tiada apa yang nak dibeli dan dijamin 100% percuma. Jadi, tuan/puan boleh terus mengisi borang yang disediakan untuk mendaftar ya 😉

Tiada syarat. Boleh terus isi borang yang disediakan untuk mendaftar.

Selepas tuan/puan sudah tekan pada butang ‘Hantar’, dan tekan ‘Ya’ pada ‘Sahkan Maklumat Anda’, tuan/puan akan dapat emel pengesahan dan dalam emel itu ada link untuk tuan/puan join group whatsapp khusus bagi mendapatkan Ebook Modul & Link Daurah