hidupkan roh al-quran dalam diri

jom sertai kumpulan pencinta & pengamal
al-quran

Di Bawah Bimbingan
Ustazah Nurul Hasanah Binti Salim

APAKAH KATA PELAJAR YANG PERNAH MENGIKUTI KELAS USTAZah HAS?

Testimoni Ketika Ustazah Has Menyampaikan Kelas Bedah Tajwid Surah Al-Kahfi Sebelum Ini

KENALI Guru Yang Akan Membimbing DI DALAM circle quran ini?

Dengarkan alunan bacaan Al-Quran dari Ustazah Has

Ustazah Nurul Hasanah atau dikenali sebagai Ustazah Has merupakan seorang yang asalnya bukanlah berlatarbelakangkan pendidikan agama. Pada zaman persekolahan, beliau hanya bersekolah di sekolah menengah kebangsaan.

Semangat untuk mendalami pendidikan berteraskan agama akhirnya beliau berjaya ke sekolah agama berasrama penuh ketika di tingkatan 4. Dari usia sekolah rendah sehingga sekolah menengah, Ustazah Has kerap mewakili sekolah dalam pertandingan hafazan Al-Quran.

Semangat dan kesungguhan untuk menghafal Al-Quran akhirnya beliau dapat melanjutkan pengajian Diploma Tahfiz Al-Quran Wal Muamalat di Darul Quran JAKIM pada tahun 2012 sehingga 2015.

Pada Januari 2016, beliau mula berkhidmat sebagai guru tahfiz di Maahad Tahfiz Sains Darul Muttaqin, Kedah sehingga tahun November 2019 dan kerap menjadi jurulatih serta juri bagi pertandingan hafazan.

Pada Disember 2019, beliau pulang sementara ke kampung halaman di Terengganu dan sempat menjadi pendidik di Madrasah Tarbiyyah Al-Islamiyyah Darul Hijrah. Kemudian pada awal tahun 2020 beliau berpindah ke Nilai dan mengajar hampir 1 tahun dalam bidang tahfiz di Maahad Tahfiz Al-Quran An-Najihah, Nilai, Negeri Sembilan.

Pada Ogos 2021, beliau memulakan khidmat sebagai tenaga pengajar di Quran Pro Academy dan terkenal sebagai seorang guru yang kuat semangatnya ketika mengajar. Sehingga kini, bilangan pelajarnya melebihi 1000 orang bermula dari kelas bacaan asas sehingga mahir dalam bacaan serta hafalan Al-Quran. Terkini, Ustazah Has telah menghasilkan video tutorial Kuasai Bacaan Ikhfa’ Haqiqi sebagai bahan bantu belajar yang juga dijadikan sebagai produk digital premium di Quran Pro Academy.

APAKAH YANG BAKAL ANDA DAPAT DI DALAM CIRCLE QURAN?

sesi bedah tajwid

Setiap Isnin, pukul 3 petang dan setiap Rabu, pukul 9 malam, Ustazah Has akan mengadakan kelas Sesi Bedah Tajwid secara LIVE melalui ZOOM berdurasi 1 jam. 30 minit pertama ialah sesi bedah tajwid, dan 30 minit seterusnya ialah sesi semakan yang mana ustazah buka peluang kepada pelajar yang ingin membaca ayat Al-Quran tersebut, serta disemak oleh Ustazah Has. Perkongsian simple, mudah difahami dan diikuti. Anda boleh tonton rakaman pada bila-bila masa ketika ada kelapangan jika tak sempat join sesi LIVE ZOOM.

bacaan amalan harian [live]

Secara LIVE di ZOOM, setiap hari Jumaat, pukul 3 petang, anda boleh sertai Ustazah Has dalam sesi bacaan Surah Al-Kahfi. Dengan menghidupkan bacaan amalan harian ini, mudah mudahan ianya melekat sebagai 'rutin wajib' seharian kita dan menghidupkan sunnah sekaligus membuatkan kita lebih rapat dengan Al-Quran.

cq reminder

Setiap Selasa & Khamis, pukul 12 tengahari, Ustazah Has akan kongsikan mutiara nasihat, ilmu dan tazkirah berkaitan dengan amalan dan kehidupan beragama yang mana In Sya Allah dapat memperingati dan menyuburkan iman kita.

KAMI JUGA AKAN BERIKAN 2 BONUS EKSKLUSIF UNTUK SEMUA PESERTA

BONUS 1: kuliah bulanan [live]

Eksklusif sebulan sekali, secara LIVE di ZOOM, setiap Sabtu minggu ke-4, pukul 9.15 malam, selama 1 jam, kami bawakan seorang pengkuliah jemputan yang akan membaca serta menghuraikan Kitab Adab Pembaca Al-Quran. Inisiatif ini adalah sebagai pelengkap, bukan hanya belajar Al-Quran, tetapi hadam juga akan pentingnya menjaga adab kita sebagai seorang Ahlul Quran.

BONUS 2: halaqah quran [live]

Ustazah Has juga akan mengendalikan program Halaqah Al-Quran setiap Sabtu, minggu ke-3 selama 1 jam secara LIVE di ZOOM pada pukul 9 pagi.
Dijalankan seperti tadarus, 12 orang akan membaca setengah muka seorang. Ustazah Has akan semak dan betulkan bacaan pelajar, secara tak langsung yang lain-lain dapat mendengar dan mempelajari dari bacaan rakan-rakan yang membaca.

bagaimana circle quran ini dijalankan?

lagi testimoni PELAJAR YANG PERNAH MENGIKUTI KELAS USTazah HAS?

Testimoni Ketika Ustazah Has Menyampaikan Kelas Bedah Tajwid Surah Al-Kahfi Sebelum Ini

BERAPA YURAN KOMITMEN UNTUK SERTAI CIRCLE QURAN?

RM 39
  •  

1 BULAN

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

RM117
RM 105
  •  
jimat 10%

3 BULAN

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

RM234
RM 199
  •  
jimat 14%

6 BULAN

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

RM468
RM 354
  •  
jimat 24%

12 BULAN

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

Pendaftaran pada 1-5 haribulan akan dimasukkan Ke dalam group CQ pada bulan yang sama.

Pendaftaran Hanya Dibuka Sehingga 5 petang, 13 Jun 2024

Pendaftaran pada 6-31 haribulan akan dimasukkan Ke dalam group CQ pada bulan yang Seterusnya.

Selepas 5 PETANG, KHAMIS, 13 JUN 2024 Pendaftaran Akan DITUTUP

masa pendaftaran hanya tinggal:

Hari
Jam
Minit
Saat

Anda akan dimasukkan ke dalam group circle quran ustazah Has bermula 14 Jun 2024

Tidak Dapat Nilai Yang Sepadan Dengan Bayaran? Tidak Berpuas Hati? Jangan Risau.

JAMINAN PULANGAN WANG 100% SEPANJANG PROGRAM

Kami sentiasa memastikan 100% pembelajaran yang disampaikan oleh kesemua guru-guru kami adalah dengan kaedah yang terbaik pada harga 100% mampu milik.

Ilmu yang kami sampaikan adalah ilmu Al-Quran. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan nilai dan manfaat yang kami berikan melalui kelas ini, anda tetap boleh buat sumbangan ikhlas kepada misi kami untuk luaskan lagi ilmu Allah pada orang ramai.

Sepanjang program Circle Quran, jika anda tidak dapat apa-apa manfaat atau tidak berpuas hati dari program ini, hubungi admin kami, dan kami akan pulangkan wang bayaran yuran anda 100%

In Sya Allah, Mungkin Inilah Masanya Untuk Mulakan Hidup Yang Tenang Di sisi Al-Quran

Inilah masanya untuk sertai bersama dengan kelompok yang mencintai dan mengamalkan Al-Quran yang dibimbing oleh guru Al-Quran berpengalaman serta menghafal 30 juzuk Al-Quran. 

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Kami Juga Akan Memaklumkan Di Dalam Telegram Channel Ini Apabila Pendaftaran Seminar Ini Dibuka Semula Nanti.

Jika ada sebarang masalah atau pertanyaan berkenaan pendaftaran dan pembayaran, sila Whatsapp admin kami dengan klik butang hijau di bawah: