hidupkan roh al-quran dalam diri

jom sertai kumpulan pencinta & pengamal
al-quran

Di Bawah Bimbingan
Ustaz Aliff bin Zulkifli

APAKAH KATA PELAJAR YANG PERNAH MENGIKUTI KELAS USTAZah aisyah?

KENALI Guru Yang Akan Membimbing DI DALAM circle quran ini?

Dengarkan alunan bacaan Al-Quran dari guru yang akan menyampaikan Seminar Mantap Tajwid Fatihah, Ustaz Aliff

Ustaz Muhammad Aliff bin Zulkifli atau dikenali sebagai Ustaz Aliff merupakan pelajar lulusan dalam bidang Diploma Tahfiz dan Muamalat di Darul Quran Jabatan Kemajuan Islam Malaysia pada tahun 2015. Beliau melanjutkan pengajian dalam peringkat Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Quran dan Qiraat dengan Kepujian di Kolej Universiti Islam Antarabangsa Selangor (KUIS) pada tahun 2019.

Beliau memulakan kerjaya sebagai guru Al-Quran secara separuh masa pada tahun 2018 di Kelas Intensif Tahfiz Putrajaya sehingga kini. Beliau telah banyak membantu pelajar menghafaz Al-Quran dengan beberapa kaedah.

Sejak tahun 2021, beliau merupakan salah seorang tenaga pengajar di Quran Pro Academy. Beliau mengajar pelajar dari peringkat asas hingga yang sudah mahir dalam bacaan dan juga hafalan Al-Quran. Beliau juga menjadi mentor kepada guru-guru baru ketika dalam tempoh percubaan di Quran Pro Academy. Selain itu, beliau telah menghasilkan video tutorial berkaitan pembacaan Al-Quran sebagai bahan bantu belajar yang juga dijadikan sebagai produk digital premium di Quran Pro Academy.

APAKAH YANG BAKAL ANDA DAPAT DI DALAM CIRCLE QURAN?

VIDEO Tajwid santai

Setiap hari Isnin dan Khamis, pukul 8 pagi, Ustaz Aliff akan kongsikan video tajwid berdurasi 5 minit. Perkongsian simple, mudah difahami dan diikuti. Anda boleh tonton pada bila-bila masa ketika ada kelapangan.

bacaan amalan harian [live]

Secara LIVE di ZOOM, setiap hari dari Isnin hingga Jumaat, pukul 10.30 malam, anda boleh sertai Ustaz Aliff dalam sesi bacaan Surah Al-Mulk. Dengan menghidupkan bacaan amalan harian ini, mudah mudahan ianya melekat sebagai 'rutin wajib' seharian kita dan menghidupkan sunnah sekaligus membuatkan kita lebih rapat dengan Al-Quran.

cq reminder

Setiap Selasa dan Jumaat, pukul 8 pagi, Ustaz Aliff akan kongsikan mutiara nasihat dan tazkirah berkaitan dengan amalan dan kehidupan beragama yang mana In Sya Allah dapat memperingati dan menyuburkan iman kita.

Bagaimana CIRCLE QURAN Ini Dijalankan?

KAEDAH

APA KATA PELAJAR KAMI YANG SUDAH PUN MENYERTAI

KAMI JUGA AKAN BERIKAN 2 BONUS EKSKLUSIF UNTUK SEMUA PESERTA

BONUS 1: kuliah bulanan [live]

Eksklusif sebulan sekali, secara LIVE di ZOOM, setiap Sabtu minggu ke-4, pukul 9.15 malam, selama 1 jam, kami bawakan seorang pengkuliah jemputan yang akan membaca serta menghuraikan Kitab Adab Pembaca Al-Quran. Inisiatif ini adalah sebagai pelengkap, bukan hanya belajar Al-Quran, tetapi hadam juga akan pentingnya menjaga adab kita sebagai sorang Ahlul Quran.

BONUS 2: halaqah quran [live]

Ustaz Aliff juga akan mengendalikan program Halaqah Al-Quran selama 1 jam secara LIVE di ZOOM, yang akan dijalankan sebulan sekali. Masa dan hari akan dimaklumkan 3 hari sebelum program. Dijalankan seperti tadarus, 12 orang akan membaca setengah muka seorang. Ustaz Aliff akan semak dan betulkan bacaan pelajar, secara tak langsung yang lain-lain dapat mendengar dan mempelajari dari bacaan rakan-rakan yang membaca.

bagaimana circle quran ini dijalankan?

lagi testimoni PELAJAR YANG PERNAH MENGIKUTI KELAS USTazah aisyah?

BERAPA YURAN KOMITMEN UNTUK SERTAI CIRCLE QURAN?

RM 39
  •  

1 BULAN

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

RM117
RM 105
  •  
jimat 10%

3 BULAN

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

RM234
RM 199
  •  
jimat 14%

6 BULAN

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

RM468
RM 354
  •  
jimat 24%

12 BULAN

Maaf, pendaftaran telah pun ditutup

Pendaftaran pada 1-5 haribulan akan dimasukkan Ke dalam group CQ pada bulan yang sama.

Pendaftaran Hanya Dibuka Sehingga 5 petang, 15 mei 2024

Pendaftaran pada 6-31 haribulan akan dimasukkan Ke dalam group CQ pada bulan yang Seterusnya.

Selepas 5 PETANG, RABU, 15 MEI 2024 Pendaftaran Akan DITUTUP

masa pendaftaran hanya tinggal:

Hari
Jam
Minit
Saat

Anda akan dimasukkan ke dalam group circle quran ustaz Aliff bermula 15 mei 2024

Tidak Dapat Nilai Yang Sepadan Dengan Bayaran? Tidak Berpuas Hati? Jangan Risau.

JAMINAN PULANGAN WANG 100% SEPANJANG PROGRAM

Kami sentiasa memastikan 100% pembelajaran yang disampaikan oleh kesemua guru-guru kami adalah dengan kaedah yang terbaik pada harga 100% mampu milik.

Ilmu yang kami sampaikan adalah ilmu Al-Quran. Sekiranya anda tidak berpuas hati dengan nilai dan manfaat yang kami berikan melalui kelas ini, anda tetap boleh buat sumbangan ikhlas kepada misi kami untuk luaskan lagi ilmu Allah pada orang ramai.

Sepanjang program Circle Quran, jika anda tidak dapat apa-apa manfaat atau tidak berpuas hati dari program ini, hubungi admin kami, dan kami akan pulangkan wang bayaran yuran anda 100%

In Sya Allah, Mungkin Inilah Masanya Untuk Mulakan Hidup Yang Tenang Di sisi Al-Quran

Inilah masanya untuk sertai bersama dengan kelompok yang mencintai dan mengamalkan Al-Quran yang dibimbing oleh guru Al-Quran berpengalaman serta meghafal 30 juzuk Al-Quran. 

Pendaftaran Telah Ditutup

Anda Boleh Join Telegram Channel Kami Untuk Mempelajari Tajwid Secara PERCUMA.

Kami Juga Akan Memaklumkan Di Dalam Telegram Channel Ini Apabila Pendaftaran Seminar Ini Dibuka Semula Nanti.

Jika ada sebarang masalah atau pertanyaan berkenaan pendaftaran dan pembayaran, sila Whatsapp admin kami dengan klik butang hijau di bawah: