Pelajari Ilmu Al-Quran & Fardhu Ain Lebih Mudah Dengan Sistem Pembelajaran Online QuranPro Academy

Sesiapa sahaja boleh mula belajar secara online,  tanpa perlu keluar rumah, di mana-mana sahaja hanya dengan smartphone, internet dan kesungguhan.

Pelajari Ilmu Al-Quran & Fardhu Ain Lebih Mudah Dengan Sistem Pembelajaran Online QuranPro Academy

Sesiapa sahaja boleh mula belajar secara online,  tanpa perlu keluar rumah, di mana-mana sahaja hanya dengan smartphone, internet dan kesungguhan.

0
Orang Pelajar
0
Tahun Gabungan Pengalaman
0
Jam Sesi ZOOM / Sebulan
0
Orang Pelajar
0
Tahun Gabungan Pengalaman
0
Jam Sesi ZOOM / Sebulan

Kenapa QuranPro Academy Ditubuhkan

Ustaz Nan

Assalamualaikum. Saya Muhammad Afnan bin Mohammad Nasaruddin atau lebih mesra dengan panggilan Ustaz Nan dikalangan pelajar saya.

Dari pemerhatian saya, ramai yang ingin belajar Al Quran, tetapi majoritinya menghadapi beberapa kekangan, antaranya:

  • Malu Berjumpa Guru Atas Faktor Usia
  • Susah Keluar Rumah Untuk Pergi Belajar Mengaji​
  • Tiada Mentor Untuk Semak & Betulkan Bacaan/Hafazan​

Bagi mengisi keperluan dan kekangan ini, saya menubuhkan QuranPro Academy yang pada mulanya hanya menyediakan panduan berbentuk ebook pembelajaran Al- Quran. Kini telah ditambah lagi dengan kelas online yang fleksibel untuk memudahkan pelajar. Selain itu team guru Al-Quran juga ditambah untuk memenuhi keperluan kelas yang sentiasa mendapat sambutan saban bulan.

Kelas Yang Kami Tawarkan

Tahfiz Style Class

Tahfiz Style Class ialah kelas khusus untuk hafazan dan pengulangan hafazan. Dijalankan selama 2 jam setiap hari Isnin hingga Jumaat selama sebulan untuk memantapkan hafazan para pelajar.

Kelas Mastery My Al-Mulk (MMA)

Kelas ini dijalankan secara online selama sebulan bertujuan untuk memantapkan bacaan, hafalan dan memahami isi kandungan Surah Al-Mulk supaya pelajar dapat menghayati sepenuhnya Al-Mulk.

Kelas Asas Celik Al-Quran (KACAQ)

Kelas ini dijalankan secara online selama sebulan khusus untuk membimbing mereka yang masih baru untuk belajar Al-Quran. Pelajar diajar dari paling asas bermula mengenal huruf sehingga boleh membaca Al-Quran.

Kelas Asas Fardhu Ain

Kelas ini dijalankan secara online selama sebulan khusus untuk anda memantapkan kefahaman fardhu ain.

Kelas Combo Al-Quran

Kelas ini dijalankan secara online selama sebulan khusus untuk anda memantapkan bacaan dan hafalan Al-Quran.

Kata-kata Ikhlas Dari Pelajar Kami

Ikhlas dari hati saya rasa sangat bersyukur dan mendapat manfaat dalam kelas combo ogos yg bru habis baru2 ni. Allah buka jalan untuk cari keredhaanNya. Moga saya terus istiqomah.Selepas saya khatam Quran 1995, ini first time saya berguru semula. Sebelum ni saya baca sendiri dan ikut tadarus Quran bila kelapangan😍Dalam kelas ini ada 3 guru, ustaz nan, ustaz man dan ustazah diya.Sesi Ustazah Diya saya paling suka dan selesa sebab saya x berapa rasa malu. Hihi.Manfaat terbesar yg dpt dari kelas ni, jiwa saya tenang dengan Al Quran n cita2 saya nak jadi penghafal AlQuran biarpun saya rasa saya sudah semakin tua. in syaAllah belum terlambat kan.InsyaAllah sy akan sambung lagi kelas bulan september ini., sbb sy dapat mengikuti bacaan yang betul dari segi tajuid n sebagainya. Dan paling pnting ada guru memandu sayaSaya akan cuba cari rakan n sahabat dan komen saya kelas ini adalah bekalan untuk kita meningkatan kualiti bacaan Al Quran❤
Zaharah Mat Jusoh
Alhamdulillah happy dan rsa enjoy ja bljr mengaji. Tak rasa terpaksa. Mmg sronok dan xsabar stiap kali kelas.Sesi tasmi' live. Dlm xsedar, blh mnghafal byk ayat. Rsa bgga dgn diri sndiri. Sebelum live, kna bt preparation yg rapi n kita akn buat dlm xsdar. Mksudnya, sy akn baca dlm solat, baca msa masak, baca masa nak tido. Jd benda tu bg sy 1 benda yg sgt best dan melatih diri utk jd yg terbaik.Kesan n mnfaat sy dpt ialah kesedaran baca AQ dgn tajwid dan tartil adlh lbh smpurna dan lbh seronok bbnding sekadar baca tanpa bljar tajwid. Wlopon sy tak teruskan utk combo sept sbb dah nak hampir bersalin, tp sy msih igt ajaran ustaz dan cuba baca AQ sebaik mgkin. ☺Join kelas ni xrugi dan akn dpt improve bacaan hari demi hari. Dan akn latih kita jd hamba yg istiqamah dgn AQ.Sy dh recommend kelas ni pd ramai kwan since sy msih dlm combo ogos. Sy cakap, masa bukanlah 1 kekangan utk join kelas. Guna fon saja dh blh mengaji dgn betul dan berguru tu yg penting. Masa ikot fleksibiliti jd blh pilih ikot keselesaan. Tiada paksaan. ☺Setakat ni okay ja service yg QuranPro Academy ketengahkan. From zero to hero, from nothing to something at least, giteww ☺🍓
Ain Intanpayung
Sgt2 bersyukur dipertemukan dgn kelas combo ini. Cuti bbrpa hari sebelem start kelas september ni buat saya terasa rindu pd klasSemuanya sesi dalam kelas saya suka.. Yg pling suka wpun mendebarkan adalah hafalan.Dapat baiki sebutan n bacaan yg sebelum ni mkcik perasan dah betul 😂Kaedah pengajaran ustaz... Tunjukkan dahulu cara sebutan dan bacaan yg tepat.. Beri peluang mkcik baca secara 'bertalaqqi musyafahah' dan Teguran yg lembut berhimah sgt disenangi.Mkcik yakin cara yg begini dapt mndorong mkcik n sahabat2 utk terus bersama dn dpt khatam al quran.Untuk yg nak betulkan bacaan. Jom join kelas ini.. Boleh berinteraksi di mana2 😊😊.Terima ustaz Nan, ustaz Man n Utzh Diya... Semoga Allah beri kekuatan utk terus membantu masyarakat muslim utk dekati,, dampingi, cintai ayat2 suci Allah... Semoga Allah berkati hidup mu nak...
Maimun Aziz
Alhamdulillah dah habis kelas combo Julai ni. Rasa puas hati walaupun saya sendiri yang darah gemuruh dan dalam keadaan tertekan.Saya suka dengar bacaan ustaz, jelas. Tahsin pun seronok sebab boleh tahu silap kita. Lagi pun santai je dan tak push.Dulu teringin nak hafal surah al mulk ni bila kawan2 cakap mereka dah hafal. Macam rasa susah. Tapi bila dah join kelas ni, rupanya ada kaedah mudah untuk hafal. Cuma perlu kesungguhan. Bak kata ustaz, dah boleh ganti bacaan dalam solat. Itu yang saya cuba praktikkan. Selain itu dapat kenal ahli2 grup dan saling memberi semangat.Mula2 memang tak yakin, malu pun ada. Tapi, kalau tak cuba tak tahu. Bak kata omputeh, there's always a beginning to everything and no pain, no gain. Kadang2 saya pulak yg rasa bersalah sebab mungkin tak sempurna. Tapi, Ustaz pun tak jemu2 membimbing kami, kan.Insya allah, saya recommend kelas santai ni pada yg lain. Ini yg termampu saya buat. Lagi pun kelas ni flexible dan tak stress, cuma sendiri yang stress😁😁😁. Tq ustaz and all the best. Teruskan usaha murni ini. Mama sentiasa menyokong.🌹🌹🌹
Fauzi Hanim

Produk Sokongan

Ebook dan video tambahan yang dapat bantu anda meningkatkan kefahaman 

Ebook 3 Cara Simple Menjaga Hafalan

Ebook menerangkan tentang 3 cara mudah dan berkesan yang kami amalkan untuk menjaga hafalan ayat Al-Quran.

Ebook 8 Teknik Menghafal Ayat Al-Quran

Ebook ini menerangkan tentang 8 teknik menghafal yang kami serta para pelajar QuranPro Academy amalkan supaya hafalan lebih berkesan.

Ebook 27 Kesalahan Lazim Surah Al Fatihah

Ebook ini adalah perongsian tentang 27 kesalahan lazim yang sering dilakukan oleh kebanyakan kita ketika membaca Surah Al Fatihah, disertakan sekali bagaimana cara untuk memperbaikinya.

Perkongsian Dari Blog QuranPro Academy

ustaz nan 1p

Ustaz Nan

ustaz afif

Ustaz Afif

ustaz man 2

Ustaz Man

ustaz azad 2

Ustaz Azad

ustaz wan 2

Ustaz Wan

ustaz syakir

Ustaz Syakir

ustaz asyraf

Ustaz Asyraf

ustaz

Ustaz Aliff

ustazah diya 2

Ustazah Diya

ustazah yana 2

Ustazah Yana

ustazah sara 2

Ustazah Sara

ustazah raihan

Ustazah Raihan

ustazah

Ustazah Aisyah

Dipimpin Oleh 13 Orang Guru Al-Quran Bertauliah

Dipimpin Oleh 13 Orang Guru Al-Quran Bertauliah

ustaz nan 1p

Ustaz Nan

ustaz afif

Ustaz Afif

ustaz man 2

Ustaz Man

ustaz azad 2

Ustaz Azad

ustaz wan 2

Ustaz Wan

ustaz syakir

Ustaz Syakir

ustaz asyraf

Ustaz Asyraf

ustaz

Ustaz Aliff

ustazah diya 2

Ustazah Diya

ustazah yana 2

Ustazah Yana

ustazah sara 2

Ustazah Sara

ustazah raihan

Ustazah Raihan